3. jun. 2009

Degradacija

Grem k zdravniku na "Pregled pod obremenitvijo". Stvar izgleda takole... Prideš tja in te prijazna sestra pospremi v ordinacijo. Takoj ko stopiš čez vrata, te šokira pogled na aparaturo, s katere visijo gumijaste cevke, ki imajo na koncu nekakšne seske. Zraven stoji sobno kolo, ki ima na pedalih trake, s katerimi te fiksirajo. Vso to grotesknost prekine prijazen, mlad, postaven zdravnik. Takoj po stisku roke in vljudnostni frazi ,, Kako ste Gospa?,, se romantika o princu v beli halji konča, saj je naslednji stavek... Prosim če se slečete.
Hmmm... A zdele? A kr tuki? A čist?
Ja ja gospa! Kar tukaj, samo trenerko in teniske imejte na sebi, zgornji del pa čist do konca!
Ampak, a ne bom vozila kolo, vi boste pa samo nadzorovali, da vam ne izdahnem?
Točno tako gospa.
Zakaj pa zgoraj brez?
Poglejte gospa... vam moramo namontirati vse te cevke s seski, da bomo sproti merili utrip in pritisk.
Ja, razumem gospod Doktor samo, a bom gonila napol naga?
Ja gospa, zgoraj brez, ne gre drgač! Pa še noge vam bomo privezal na pedala, da nam kam ne uidete! Da vas zaradi brzine ne vrže s kolesa!
Super, gospod zna biti tudi duhovit.
Torej, te pošpricajo z nekim razkužilom, prlimajo okol bubisov vseh 10 seskov in tolk da te ne udarijo po riti in... akcija! No, in goniš kolo... Vse ti skače levo, desno, gor, dol... gospod Doktor pa ima ob tej porno predstavi nepopustljivo željo komunicirati o maratonu Franja, Roland Garrosu in Federerju.
Ko test prestaneš, ti gospod Doktor vljudno ponudi papirnato brisačko. In potem spet zadrega... A zdaj si jih naj popivnam pred njem al kaj?! Res, super finiš!
Minile so 4 ure od neljubega pregleda... moj sprednji del pa še vedno kot travnik v Angliji, poteptan s skrivnostnimi krogi...

Ni komentarjev:

Objavite komentar