8. jun. 2009

Po balkansko

Zgodba se začne v soboto zjutraj.
Vstanem po 6-ih urah spanja z nekimi čudnimi zvoki v črevesju. Krivec, oziroma še bolje krivci, so mojitoti, ki sva jih s Tanjo prav z lahkoto praznile večer pred. Ajde dobr, vzamem v zakup... bo pač driskalni maček. Ker so štiri ure res premalo, splanirava še kosilo. Naredim klasično napako- naročim rižoto z jurčki in skuto. Mati milo... mi je dogajal celo popoldne, sem postala že profi za kapučino!
Zvečer, vendar še vedno z živahno peristaltiko, s Saro pičimo na Killerse. Ideja je bila, da ji nudim koncert za RD. Na koncu dobi zastonj karte in ona pelje mene. Ostane samo še obljuba, da jo spravim v prvo vrsto. V izogib dehidraciji, si pogumno naročim dva Uniončka in začne se misija "Do odra".
Taktika, ki jo uporabimo se imenuje "Guraj, guraj". Če ste se v srednjo vozili z vlakom, vam je princip poznan.
Strategija se obrestuje, pridemo do VIP ograje. Izgleda, da naprej ne gre več. Ja ITAK! Kaj da ne! Kakšen VIP? Kaj je to? Kdo so to? Guraj, guraj!!! No, pa je vseeno ograja iz železa. Ampak, tam je prijazen redar. Staknemo glave in pade ideja.
Ej Klara, daj ga lepo poglej, stisni mu 20 EUR, prijetno se mu nasmehni... zihr bo zakapiral!
Torej, začnemo plan B misije Guraj, guraj.
Pridem do prijaznega redarja.
Dan! :)))
Dober dan.
Gospod redar, kaj moramo narest, da bi nas spustili čez ograjo?
Nič. Samo štempelj mora bit na roki.
Gospod redar, kje pa dobim štempelj na roko?
Nebi vedu.
A, če damo 20 EUR dobimo štempelj?
Punce, bi vas spustil čez, res, samo me šefi gledajo...
Aja? Kje? Jim bomo pomahale!!!
Ne, ne punce, res ne gre no! Dajte se umakit, gužvo delate!
Ja OK noooo :((
Spet zasedamo ob ograji... Pa ta proklet štempelj! Pa kje se to dobi?!? Pa, a res ne bomo v prvi vrsti al kaj!? Ja, ITAK!
Pogledam čez ograjo. Tam dve mule, cele v evforiji, da so prišle v VIP ložo. Pa jima rečem: Ej bejbike, kak vama je pa to ratal? Ej stara moja, je dobla kolegica štempelj in sem prtisnala roko gor in se je poznal še na men, a veš...
Pogledam babnce. Pečarjeva dobi genialno idejo! Sledi plan C... AKCIJA!
Naključna obiskovalka posodi makeup, narišemo krogec, razmažemo kvazi štempelj, rahlo obgrizemo- da je krog bolj pristen, sledi še očarljiv pogled šefu prestrašenega redarja IN SMO NOTRI!!! Balkanski pristop.
Pred spanjem samo še obvezen obisk WC-ja in zahvala peristaltiki za fair play med koncertom...

Ni komentarjev:

Objavite komentar